Tidur siang dan malam

Baby sy dari pantang smpai nak masuk 2 bulan .. bila siang tidur lena , dh buat bunyi bising macam mana pun dy tetap tidur lena ..bila malam dy tidur sekejap sekejap dan x lena ..macam mana ye nak tukar pola tidur bayi?

7 Balas

saya pon new mom jgk.. baby sye alhamdulillah tido malam Dari die lahir sampai skrg usia dh 3bulan.. ape sye buat sye awalkan waktu tidur. pkol 8 MLM dh masukkn die tidur.kebiasaannye die akan bangun pkol 12/1 pgi tapi skjp je .. itu normal, lama2 die akan tau dgn sendri malam je waktu die tidur. lepas tu siang hari kene bykkan tummy time supaye die penat. sbb bby baru lahir ni mmg akan acap tidur. bile kite ajak die main selalu die akan cepat penat & kerap menyusu.

memang mcmtu pun kadang nk tukar pola tido bukan main payah kalau dia nk tdo tetap tdo jgk siang tu. tkpa nanti da nk msuk 3 bulan akan berubah sendiri. malam dia akn jadi tido lama. siang dia tdo kejap dia da mula berjaga nk main .kalau 3 bulan masih sama siang dia tdo je awk kena main dgn dia cuba tukar jgk pola tdo dia

1y ago

alhamdulillah habis pantang aje baby dh ok , siang dy banyak berjaga malam tidur lena 😊

Anak saya baru 16days , 8am -9pm dia tido , selepas tu 10pm - 7am dia bangun , kita dh jadi zombi kepenatan . Xtau nak tukar waktu tidur macam mana , sbb dh tutup lampu pn x tidur . Guna white noise pn sama .. Ada idea mcm mana ?

Newborn belum kenal siang malam. Ajar tidur malam, salah satunya tutup lampu seawal 8 malam. Nak susukan, nak tukar diaper, buka lampu malap je.

baby newborn memang kerjanya tido😂 bila dah masuk 3-4bulan baru kita ajar time tido betui.. and time tu dah start tummy time so diorg dah active

sama mcm baby sy..malam bejaga pakej nangis..pagi elok je tido..baby sy pun nak masuk 2 bulan

1y ago

alhamdulillah bby sy habis pantang dy dh ok , siang banyak berjaga & tidur kejap kejap.. malam dy tidur lena ..

krg kan tidur siang. bykkn main tummy time dgn dia.