Folic Acid

Hai, Last week sy pergi scan kat klinik dan doc tu bagi sy Obimin. Kandungan 8week. Now saya dah masuk 9 week.. Perlu ke saya ke klinik daftar buat buku pink n consume folic acid?

13 Balas

Saya pun dapat folic acid + iberet. Makan je dua2 smpai habis 1st trimester. Xde masalah pun. Masuk 2nd trimester doctor da stop kan folic acid just mkn iberet tu sebiji je. Alhamdulillah hb xpernah drop.

Sekadar obimin n acid folic consume sahaja makan sampai bersalin. Saya siap mkn vit a , b dan c lagi..

Perlu la sis ke kk buat buku pink, nanti dekat sana nurse akan teruskan vit yg sis perlu..

Kalau dah mkn obimin xperlu acid folic..dlm obimin dah ade (dr yg explain time checkup)

masa sy bukak buku pink, mmg dpt obimin je..sy consume obimin smpai bersalin..😊

Tak perlu makan folik asid dah. Obimin dah ada folik asid & vitamin lain dalam tu

Sy refer pd pakar , tp sy dpt jugak folic asid & obimin..

X perlu coz obimin da complete, equal dgn acid folic ..

Obimin tu full dah. Semua ada kat dlm

5y ago

yeke... oh.. kalau mcm tu xyh folic acid...

Perlu sgt dah tu