Muntah2 masa berus gigi

Hai, kandungan sy bru masuk 9 minggu. Stiap kali sy berus gigi trs sy muntah2 smpai kosong isi perut.. Masa berus gigi je. Ada tak sma mcm sy? Knpa ar? Ubat gigi x ngam ka mcm mna? Sakit oh hari2 🙁

18 Balas

Try tukar ubat gigi safi. Sy try dh boleh gosok gigi sblm nie kumur pakai listerine je seksa sgt gosok gigi asyik muntah

alahan. cuba tukar ubat gigi lain. mcm sya kdg² je xboleh bau ubat gigi dgn xboleh bau listerine. boleh muntah nanti

sy gosok gg 2 kali sehari..skrg dah 27week masih muntah bila gosok gigi..tah bila nk stop tah alahan ni

sy pon mcm ni smpai kawan bg petua tukar ubat gigi , pkai ubt gigi budak2 alhmdulillah dah kurg bykk

Same la sis .. sy klau nk berus gg mesti rasa loya2 juga nk muntah Tp sy tahan je 🥺 skit

saya pun macam tu. 🤣 lagi loya bila pegang lidah sendiri, geli sampai rasa nak muntah

cuba tukar ubat gigi.. sy pulak baru2 ni kalau berus gigi, gusi berdarah

cuba elak berus gigi lama