Berus gigi

Hi, boleh kongsi tips cara untuk ajak anak berus gigi. Anak sy 2y++. Sebelum ni dia nak je berus gigi, kalau taknak berus pun dia nak bila sy buka video YouTube berus gigi. Tapi sejak sy berpantang haritu, kurang bg perhatian kat dia, dan tak ada org jadikan berus gigi tu rutin dia, dia dah susah nak berus gigi. Kalau paksa pun macam wrestling.

2 Balas

mungkin dia merajuk sbb dah kurang perhatian. awak cuba ajak dia tengok yt sama2 sambil puji2 dia n ajak berus gigi sama2. kena banyakkan puji supaya dia rasa seronok balik

kene paksa kan

1mo ago

lps dpat adik mmg gitu ..cemburu ...ank sy pon bru 1y6m da dpat adik terus mcm2 perangai ..sblum ni tk prnh mengaruk ..hri lps adik dia balik rumah tiap2 hari dia mengaruk stgh jam tk ley nk pujuk dahh... jdi kne slow la pujuk ...start balik rutin mcm biasa insyaallah lama2 dia okey