berus gigi baby

hi mommies semua. anak sy dah 9 bulan. nak tanya mommies semua kalau berus gigi anak berus gigi apa yg sesuai? and nak berus gigi dia berapa kali sehari? kena pakai ubat gigi ke? thanksss #firstmom

2 Balas

Guna kain lagi bagus. Setiap kali susu yg buat anak tidur bersihkan giginya. Anak saya guna berus gigi Jordan pd umur 11 bulan. Ada lubang di tengah. Sebelum tu masih guna berus finger silikon tu. Bila dia dah mengigit jari saya, tukar berus gigi Jordan. Sbb saya amalkan no sugar no salt dlm pemakanan anak, saya tak guna lg ubat gigi utk anak.

Di pasaran ada berus gigi yg ikut umur anak awak. Biasanye 0- 2 years tu boleh dah pakai. Ikutlah brand apa yg awak nk. Mcm anak sy berus gigi 2 kali sehari unless kalau die makan coklat/ benda manis sy lebihkan 1 kali berus gigi. Anak sy 2 tahun. Boleh nk pakai ubat gigi tu. Letak sikit je size pea. Dorg telan ubat gigi tu pun x apa. No harm.