barang baby

hai . jom share mummy to be beli barang baby start kandungan berapa weeks ? untuk first baby ? .

57 Balas

Semua barang baby sya dapat dari baju sampai la pampes dia. Rasa sedih jugk bila xdpt rasa nk beli barang baby. Sbb ni baby pertama ajk husband pi beli dia xnk even ajk pi tgk2 harga pon sama 😣 bukn tak bersyukur xpayah keluar duit tp teringin nk beli 👉👈 . Ada tak sesapa mcm saya? 😢

10mo ago

sis syukurlah dpt percuma sy dh 38week ap brgpon blm bli...suami pulk duk jauh...cmna klo xnk bg sy hahahah gurau je sis...

Sy dh 27 weeks br start nk membeli takut tetiba terberanak time 7 bulan x haru plak cuma sy beli yg asas sj utk ke hospital Dan utk ibu...letak dlm 1 beg n beg tu la akn jd peneman dlm kereta in case jd apa2 capai beg tu ja..nanti dh beranak br beli lain plak..

Sy start 20weeks, excited sangatt. Geram tengok brg baby. Tapi sy beli sikit2 dulu. My mom pun pesan boleh je beli brg masa 20weeks mcm tu sbb nnti kalau dah sarat tak larat nak pusing mall or baby shop utk beli brg baby. Nnti confirm cepat megah.

rezeki baby no5 sy baju bby & lain² smua kwn suami kat tmpt kje singapore yg beri. alhamdulillah...syukur. rezeki anak berbeza beza Allah berikn 👐 Bagi sy utk first baby sediakn awl. kalau bole 7bln dh settle smua ☺

Sy msuk 7 bulan hrtu bru start beli skit2. Msuk 37 weeks bru complete kemas n packing brg2 baby yg basic n brg2 mummy utk berpantang. Yg besar2 mcm carseat/stroller/baby cot/breastpump x beli lg tunggu baby lahir😉

5y ago

Saya pun terfikir kalau stroller/carseat tu ingat nak beli lepas baby lahir. Atleast boleh try kan dekat baby, selesa ke tak kan ;)

Saya bulan 5 ni baru masuk 6month, kebetulan bulan 5 nanti ada baby expo.. nak target beli yg besar2 dulu macam katil baby dan stroller. Yg kecik2 mcm baju tu semua dah nak bersalin baru beli 😂

Sy start 5bulan dh beli.. Beli skit².. Nk beli semua terus tak mampu 😊 bila dh cukup terus mula sesi mmbasuh n pack.. Now 38 week dh cukup brg baby n ibu, just mnunggu baby kluar je😀

Better prepare beli semua before 8 months sebab nanti bila nak jalan2 dah start mengah, kaki bengkak. Nak jalan lama pun tak larat. Kalau beli awal2 boleh ada tenaga nak cuci mata 😂

utk ank first smpai la yg 3rd ni smua keperluan yg pnting tu sy sediakn sblum kndungan msuk 7months sbb tkut in case bby kluar awal 😂😂 brng2 lain tu slow2 tmbah pn xpe

skrg 20w dh start sikit2.ada yg shop online add to chart dulu sbb x tau jantina lg.yg dh bli pun wipe tissue,swadle dgn laundry bag.skrg tgh survey set tilam bntal plak.hehe