barang baby

hai . jom share mummy to be beli barang baby start kandungan berapa weeks ? untuk first baby ? .

57 Balas

saya beli bila kandungan start 7 bulan. beli sikit2 dulu. jangan beli baju NB terlalu banyak. baby cepat besar 😂 Tapi simptom mak mak mesti akan beli baju banyak. ahahahaha

5y ago

baju NB tak boleh beli banyak 😅 itu mak saya slalu pesan 😂 . tapi macam mana pun kena ada baju NB sekurangnya 10helai 😅 sementara nak tunggu baby besar gemuk 🤣 .

Tahun lps lahir 1st baby. So pakai baju abang die je. Byk yg masih baru2. Cuma beli apa2 yg patut tak membazir bby cpt membesar. 😊 masuk 7bln semua brg2 complete👍🏻

Masa rancang haritu mula nak beli sikit2 dalam 5-6bulan mcm tu . Bulan dpan je ni . Tak sabar nak tinjau2 . Kod2 berkenan dgn barang dan harga beli 😁

sy start 3 months beli sikit sikit so tak terasa sgt nanti. Alhamdulillah now hampir complete dah. Brg utk ibu brpantang je belom complete. hehe

Sy start nak msk 7 bulan beli brg2 bby.. Sbb sy uri bawah takut brsalin awal n nnt da bsr sgt perut xlarat dah nak menyoping 😅

Saya belum beli lagi ... Sekarang kandungan saya 27w2d .. InshaaAllah bulan nie baru nk survey , lepas scan jantina ...💕

kali ni mybe lain dr sblmnye.. sbb die xleh pkai bju kakak2 hahahaha lain gen. so beli sikit2 ni da nk msuk 19w

sy da start since 20week . skrg 27week dan settle semua . huhu boleh fokus pd baby n diri sndri utk rehat

kli ni sy tk beli brg sgt.. banyk guna yg dulu.. skg ade lah jugk beli sikit2 sbb lagi 4 bln nk besalin..