baby kurang menyusu

Hai ibu²..nak tanya..ada x ibu² kat sini yg lalui anak 3 bulan ada mula kurang menyusu..mmg macam tu ke atau macam mana ya..kdng dia buat main puting susu..tp tidur ok..cuma ada masa tu bby xnk susu..kena paksa baru nk susu.. * boleh kongsi berat badan bby masa 3 bulan? ?

2 Balas

Baby skg 2bulan 17hri berat 5.4kg.. Estimation berat time 3kg masuk 6kg atau around 5.8-5.9 almost 6 la.. Baby fully formula fed.. menyusu kuat... tidur pun kuat.. spttnya baby mnum 4oz skg.. kdg2 tak smpai 4oz pun dia mnum.. Paling byk 3oz.. sbb dia trlmpau layan mata...😅🤣 Kenyang sikit mengantuk la dia tu.. hehe.. Sya kira mcmni.. Bila baby minum 2oz baby akn tidur dan bgun lepas 2jam.. mknanya baby cuma kenyang ikut brp oz dia minum susu.. Bila dia mnum 3oz dia akn tdur lebih lama.. 3-4hours.. 😊

Ada baby susu botol tak ? Anak saya susu badan & susu botol . Anak saya 3bulan 6kg . Dua dua susu dia hisap . Cuma tdur ja kejap2