Baby 5 bulan kurang menyusu

Ank siang susu formula mlm susu badan tp dah 2 hari siang kurang mnyusu. Mlm langsung xmau. Dia cuma nak puting babau. Siang pun tidur kurang. Dia jenis ssh nak tidur. Aktif juga dia. Nak buat mcm mna ya?

5 Balas

Klaw tidur kurg, sis try bedung dia time dh ad tanda-2 dia mengantuk . N dh bedung tu, try sumbat tek @ botol dkt mulut dia . Anak sy, sy buat gini, akan jd tdo lama . Ni pn pengasuh cdgkn, sbb menjadi mcm tu .

1y ago

ya sis.. sya bedung kadang menjadi kadang mmg dia tertidur sndiri kalau dah ngantuk sgt

biasa org ckp kalau kurang myusu dia nk ringankan tubuh dia mybe nak merangkak ke apa. mcm anak sy mcm tu la.

sama mcm ank sy sis, bg susu dia bt main smbur2 je..

anak sy pn mcm tu 🥲

dia dah meniarap ke sis?

1y ago

ya . 3 bulan tiarap dah