Kurang menyusu

Hi tumpang tanya.. Perkara biasa ke baby masuk 4 bulan ni kurang menyusu? Kalau dulu setiap 2-3jam bby sya akan menangis minta susu. Bby pn ok je hisap sampai habis. Tapi kebelakangan ni baby sya kurang menyusu. Tahan sehingga 4-5jam tak menyusu.. Setiap kali sya bagi dia susu, baby sya akn gigit menggunakan gusi dia bawa main puting botol.. Baby sya kerap juga gigit tgn kdg2 tuh penuh mka dia dgn air liur.. Apa yg patut sya buat ye....

1 Balas

normal tu, tu namanya nursing strike. boleh searching2. air liur tu pun normal je baby saya pun mcm tu