Entah knapa jdi bgini tangan mcm ada bintik2 merah kecil tpi tk gatal biasa je

Hai ibu2 sy mau crita knapa tangan sy ada keluar bintik2 merah kecil tapi tk gatal dn tk skit mcm dlm gmbr tu adakah ini disebab kn alahan mengandung tolong jwb ya tq 🥺😣

Entah knapa jdi bgini tangan mcm ada bintik2 merah kecil tpi tk gatal biasa je
26 Balas

sis sy pun mcm ni. lpstu, gatal². xbole pakai sabun mandi. or sabun baby. gatal² n merah² xhilang. 3bulan tahan. last² sy try sabun gluta gebu. gatal² hilang merah² hilang. alhamdulillah skrg dh xgatal². tglnparut hitam dlm proses nak hilang

3y ago

oh iya kh sis mcm sy ni tk gatal juga

puan kita samala.. bukan gigit nyamuk.. sy siap ada di perut lg.. tgn mmg ada.. x ada gatal.. sejak mengandung ada.. sy ingt sy seorg je yg naik ni.. 😅

3y ago

sb die sama bentuk dgn kesan gigit nyamuk.. sy di perut pun byk ada ni tiba2..tp akan hilang 3@4 hari.. sama dgn puan.. hehehee.. xde rasa ape.. sy rasa ni alahan kita.. berlainan org berlainan alahan puan.. 😅

normal. kulit sensitif. sy plk byk gila keluar kt leher n blkg badan. time first trimester teruk sgt skrg masuk 2nd trimester dh reda byk.

Saya pun kena juga, habis tangan lengan dan kaki, saya ingat mungkin di gigit nyamuk kot? Walhal tak ada nyamuk pun dirumah saya

sama macam saya . abis naik gatal gatal badan 😭 . merah merah nak tidur pun tak selesa . asyik nak mengaru jee 🤣

Saya kena juga masa awal preggy. Tapi tak gatal, bila dah masuk 25 weeks ke atas hilang sendiri.

sama la xp sya penuh dibelakang😢sedih xtau nk kata sbb xpenah2 naik pon sblom pregnant

3y ago

alah iya kh sis☹️

alergik rasanya. saya selalu kena masa ddk kmpung. naik bintik merah bila panas

normal je benda tu macam kena gigit nyamuk .. saya pun kena nanti hilang sendiri

naik jugak lepas tu hilang sendiri.. jgn garu ja.. nnti makin byk n lekat parut