Bintik2 merah

Apa sebab badan bayi naik bintik2 merah? Bintik naik di leher, kepala , kaki dn tangan... perlu pergi berjumpa doktor ke?

Bintik2 merah
2 Balas

Eh sama laa, anak sy siap naik macam ni bawah tengkuk dia banyak. Memula kat belakang kepala. Sy risau dah ingat chicken pox tapi tak naik kepala atau kaki pun. Ni dah seminggu macam ni 😅 sy tanya nurse kata mungkin ruam haih entah laa sy sapu ubat ruam je. Tapi tula risau sebab bintik tu cm ada air

9mo ago

anak sya mmg kene chicken pox sis...sya trus bawak k klinik...dr diagnosed chicken pox..

tmpt tidur nya selalu bersihkan tak?baju2 nya?

10mo ago

baju bby slalu bersihkn... tmpt tidur blh jdi jgak..tukarkn tilam tmpt bby yg bru, dye pulak xdpt nk tido lena ngn tilam baru...