Bolehkah bayi 5bulan 12hari diberi makan seperti cereal rice&sayuran Macam bubur teksturnya?

..hai ibu2 smua..anak Sy skrg Umur 5bulan12hari, ketika sy makan,dia buka mulut & capai makanan, sy ada bagi makan start 2 ari lepas..adakah ada yg sma mcm sy? Ttbe risau pulak ada yg kata klau boleh tunggu 6bulan..

10 Balas

Maaf ya, jika ikut saranan doktor bayi berumur 6 bulan ke atas baru boleh diperkenalkan dengan solid food ye dalam bentuk puree