Ada ke yg bg bby umur 5bulan makan bubur ??

Anak sy dri umo 3bulan dh tunjuk keinginan untuk makan ..susu tanak sngat Tp sy bg dia mkan umo 5bulan bubur kosong je ..makan pun bnyakk ..air suam pun dah bgi Takpe kan?

Ada ke yg bg bby umur 5bulan makan bubur ??
2 Balas

nurse dkt kk sy cakap sbenarnya baby umur 5 bulan ada je yang dh makan & boleh makan. cuma doktor tetapkan baby umur 6 bulan baru boleh makan. ipar duai sy anak masuk 5 bulan dh bg makan tapi tak bg terlalu byk. elokk je besar skarang dh darjah 5. sbb sy pun baby baru masuk 5 bulan sy bagi dia makan sikit ii tp tak hari hari 😂😂

1mo ago

aaa sy pun bg mkan jugak tp sikit je ..bru 5bulan 13hri..makan buah jugak

Tak pernah. Nak bagi baby makan bawah 6 bulan kena dapatkan advice paediatrician dulu. Kalau ada yang bagi pun atas green light paed.