buntu

Hai ibu2 semua..saya pregnet dh 28minggu..anak sulung..saya nak tanya..apa ya barang2 baby yg ibu2 selalu beli utk new born...boleh share2 tak..skrng sy bli pampers je bnyk2 dlu...

3 Balas

List barang2 baby 1. Lampin-2 2. Pampers 3. Baju 2@3pasang 4. Sarung tgn+kaki 2@3set 5. Topi baby 6. Myk angin baby 7. Baby wipes 8.Tuala baby 9. Toiletries baby List barang2 ibu 1. Kain batik-3 2. Tshirt lengan pjg-3 3. Stoking 4.Sweater 5. Mnyak angin 6. Sliper 7.Tuala 8.maternity bra,underwear 9. Maternity pad 10.Toiletries (berus gigi,ubat gigi sabun etc) List brg2 dlm raga 1. Thermos air panas 2. Air mineral 3.Gula (buh dlm tupperware kecik) 4. Kopi (buh dlm tupperware kecik) 5. Milo 3 in 1 6. Roti gardenia 7. Mug,sudu 8. Tisu

Sis boleh tgk list2 tu. Mayb ada penambahan lain2.. boleh tmbah. Ni list masa sy pregnant ritu la, masih lg simpan even dh last 5years. 😊😊

Baby newborn jgn beli byk ye sbb baby akn cpt besar. Byk kn beli pmpers n wet tissue.

5y ago

Betul tu. Kadang baby besar 3.3kg above..baju newborn n pampers newborn xleh pkai dh..