25weeks already ❤️❤️

Hai ibu2 .. sye dh masuk 25w ❤️❤️ dh beli barang2 baby kee ??? Berape weeks yew sebaik2nya shopping barang2 baby ??? Share2 sikit korang beli kat shop mne .. kot2 membantuu.. 😍😍

14 Balas

Saya start beli masa 4 bulan 😂 beli barang besar mahal dulu. Dah confirm bukan kembar, terus beli car seat and stroller. Yang lain beli sikit-sikit, every month beli satu barang so tak terasa sangat. Baju dah hujung2 ni baru beli tu pun sikit je sebab orang duk bagi juga. Moms lain pun ada pesan baju baby tak perlu beli banyak. Baby cepat besar. Better beli awal. Now 8 bulan ni dah tenang je. Enjoy. CL pun elok cari awal2 so boleh start bayar dah. Harap membantuu. All the best semua moms!

saya start beli masa kandungan usia 6bulan. Beli masa Sales Merdeka, 9.9, payday sales.. murah banyak. barang baby mesti beli yang branded, tapi beli masa sales so sama je macam beli yg biasa biasa kat kedai. Ni nanti nak tunggu 10.10 pulak.. Shopping on9 pula di shopee, berbaloi dapat kutip coins and free shipping. Moga kita semua dipermudahkan segala urusan bersalin nanti. InsyaAllah.

saya start beli lepas tahu jantina 😂 21w. sikit2 je beli. ada member hadiahkan tilam baby . adik belikan breast pump, jadi saya cuma beli apa yang tak ada je lg . baju2 saya ada ambik yang anak buah saya punya sikit2

saya start 18w da beli , sebab ikut kemampuan suami kan .. saya beli ada yang mahal ada yang murah campur2 gitu, beli kat shoppee je malas nak keluar sebab cuaca kat sini panas 😣 sebab cepat rimas ..

2y ago

betul ! hahahah

saya dh start beli masa 18w/4bulan..itupun saya beli sikit2 skrg dh 33w smua dh cmplete..packing brg bby hopstl juga cmplete..brg sya je belum cmplete.. tggal beberapa brang je lagi yg tak settle ..hehe

2y ago

haah sis .tak kalot sbb dh siap 😂 brg mommy je yg tak siap..lebih baik sis juga siapkan skrg tkut2 nnti awal bby nak kluar 😂

beli awal awak .. jgn jadi macam saya .. dah nak dekat due 21/10 .. brg baby sikit je baru beli .. kelam kabut dengan takde duit lagi .. hmm 😣

2y ago

sm sy puan...sy due 15/10 baru beli barang2 baby.. skrg dh 37w baru beli dlm shoppe harap lh sampai sebelum bersalin emm..MMG menyesal x beli awal..ank 4org ms 7bln dh beli brg yg no5 ni last2 minit baru beli..dgn kewangannye emm menyesal...

kalau sya plan kandungan ke 5 bulan baru start beli barang..sebab tak bnyak sangat perlu beli anak second ne guna je ngan abang dia dulu 😁

2y ago

ye sis 😊

sy start beli msuk 7 bulan sikit2 . skrg sume dh siap2 sume . suami dh ltk dlm kete. skrg dh 35w, hope2 lg 2 minggu baby keluarlah😆

2y ago

hehehe okela tu. insyaAllah aamiin..sis pun semoga dipermudhkan segala urusn jgk ye 🤩🤩 hehe

saya rasa time tuh beli da kot sikit2x, kebanyakkan beli kt shopee je. mcm fancy, momohouse, anakku.

2y ago

😍😍😍❤️ tqsm sis