Hii nk tnya. Kalau prgnant dh 5 bulan dh boleh start beli barang ap ya?

Baju baby new born baru sehelai beli. Patut bli apa lagi ya untuk baby dah ibu?

3 Balas

Saya baru start beli brg berpantang utk diri sendiri. Barang baby baru lepas claim subsidi carseat tu. Bulan 9 baru start beli brg2 lain. Tapi baju2 saya tunggu bulan 10/11 kot. Nak scan hujung2 nt utk agak2 saiz takut baby besar sebab saya gdm on dc 😂

2y ago

Hi sis. Mula2 saya semak ic saya dkt website mycrs. Of course la tak layak sebab mula2 saya nie penerima bujang B40 😂 Then saya buat rayuan, upload gambar ss dkt website BKM yg kita nie penerima BKM and gambar buku pink. Saya buat rayuan 28/7 and result lulus 9/8. Saya terus gi beli. Sebab tarikh last beli dipercepatkan jadi 30/9. Tarikh akhir rayuan 15/9. Kalau suami sis penerima BKM bekeluarga, elok pakai ic dia je senang. Mcm saya terpaksa buat rayuan sebab suami isteri penerima bujang 😂 tambah pulak suami saya lupa password website BKM dia.

sis blh mula beli pakaian newborn sikit² dulu sbb baby cpt mmbesar

2y ago

dlm brpa pasang ya

barang ibu berpantang, almari/tilam baby ke.

2y ago

baiklah,