Morning sickness

Hai ibu2 semua.. Normal ke kalau kandungan 11 minggu masih morning sickness. 1st baby. Sampai x dpt nak cium bau2 masakan ???. Dari pagi sampai malam tekak ni rasa x selesa. Makan sikit pun dah nak muntah balik. Lepas tu rasa nak makan makanan yg manis2 je. Ibu2 ada tips x?

31 Balas

Normal sis,sy ngandung ank sulung smpai 7bulan lebih tk boleh bau ape2 n makan nasi.ank kedua okay je..skrang 11week ank ketiga still ade alahan😣

sy dah 16weeks+ pun masih morning sickness lg..😭😭 kerap loya dan muntah..ada juga alahan pd bau.. bau masakan xboleh..bau suami xboleh..huhuhu😭

4y ago

Hehe i feel u .. teruskan istighfar sambil menangis , takpe teruskan menangis , jgn mkn diri dah lah.. kuat taw !!! mase preggy ni , saya benci ngn suami saye🤣 nasib faham

Normal dik.akk alahan smpai 7mth xleh makan ape just mkn tembikai n pisang goreng.lps 7mth plk buleh makan ape yg msk sndri je,nasi lemak hari2.

Sma mcm sya dlu.. Sya tk suka bau msakan tpi sya suka mkn.. Asyik lpar je.. Pkul 3 pgi pun msih mkn.. Tpi skrg selera mkn da agk kurang😢..

sama mcm sy dulu sis, huhu, mmg xmasak 3bulan.. asyik mintak mk masakan, selalu mmg tapau ja mknn luar

Normal . Sya anak 1st sebulan je kena , yg ke dua nie smpai 4 bulan morning sickness .

Sy dah 15w still masih alahan. Sekarang lagi teruk sis. Pkl 3 pagi pon muntah2

Normal yunk..... Biasanya morning sickness ni 2 3 bulan 1st trimester......

Normal.sis.. br lg..nti dh naik bln2 seterusnya... Dh ok dh nti..sbr k

Normal..saya smpai 7bln..hilang nikmat masak,makan.heheh..sementara je tu

4y ago

Peh padu sampai 7bln , saya yg xbape nk morning sickness ni pn , nangis mcm ape hari2 😂 puan 7bln ek , seriau raseeee