Morning sickness teruk

Hai just nk tnya, normal ke kalau morning sickness teruk sangat?Pening berpanjangan sampai x larat buat kerja, hilang selera mkan, makan je muntah, smua nak muntah smpai xda tenaga, kandungan dlm 5 weeks. Tetiba tadi ada keluar spot merah dkat panty tpi x bnyak lh x pekat pun, cuma risau, sbb sy rasa memang lemah sangat mngandung anak pertama ni, bleh bagi cdangan dan nasihat ke?

2 Balas

Normal sis. Saya 12 minggu baru hilang. Mak su saya sampai hari bersalin masih ada lagi morning sickness. Lepas bersalin baru hilang. Apa yang penting, pantau kesihatan baby. Kalau perkembangan dia ok, maknanya tak perlu risau. Jaga kesihatan Ibu juga. Makan makanan berkhasiat, sayur & buah. Moga selamat Ibu & baby sampai melahirkan.

Kalau ada darah, kena jumpa doktor.. Doktor scan n bg cadangan yg bersesuaian dgn mslh alahan teruk dgn tompok darah