Cuma bertanya

Hai ibu² semua,nak tanya ni ..saya ada kawan yg bakal melahirkan anak luar nikah ..dia belom nikah lagi ..so boleh ke dia buat surat beranak ?dia buat buku pink pon kat hospital swasta sebab kalau dia buat kat hoapital kerajaan,nurse akan mnta kad nikah atau sijil nikah ..

41 Balas

Sya ada kawan ni umur dia bru22 thun. dia mengandung anak luar nikah tapi dia ckp dia xde pn bersetubuh dngn mna2 lelaki sepanjang hidupnya. Teman lelaki pn dh 4tahun putus.. Tiba2 ble mengandung.

1y ago

benda ni terjadi kt kes luar sbb umur perempuan tu bru je 12 ke 13 x silap, polis siasat punya siasat, adik beradik sendiri.. rare😂 tp benar.

boleh je dik pergi je klinik kerajaan ,, nty kalo bt swasta nk beranK kalo kena czer mahal ,, kalo kerajaan mampu lagi kita nk tangung,, jgn takot ,, semoga di permudahkan

boleh sbnrnya buat d klinik kerajaan,just mngaku sj belum brkahwin,n dktor akan refer utk "dass test" bg bakal ibu yg blm bkawin,tp status dia akan jd ibu tunggal.

Bole bukk dekt kerajaan..sy pon mcm 2..allhmdulillah nurse pon oke..setkat perli2 biasa la 2..semoga urusan d'permudhkn..😊

Sya pun mgndng 15mgu uda sis .. Blm lg nikah sis skrg tgh urus . Sy bka buku drg minta surat nikah tp sy kctau drg sy tgh urus

Boleh sis buat..cuma binti..bin nanti..akan guna nama2 Allah atau Abdullah..cth mcm nama2 Allah..Abdul Wahad..kalau tak silap la sis...

Jgn tkut lh diorg akn tnya kita jwb jujur Jew MCM sy alhamdulillah DPT dan brklinik walau Lom nikah xde surat nikah

klu xkwen bleh je bt bku pink kt kk..bkenaan srt brnak tu rsenye kne rujuk mahkamah dlu tuk pngesahn..

mase sy buat buku pink takde pn Klinik kerajaan mntak sijil kawen atau kad kawen.

4y ago

Ad yang tak minta kan. Mcm sy di kajang

Boleh jea buat n kuar dari spital kalau dh ckp umur..xdea masalah pown..cume nama bapa jealah xdea

4y ago

Umur brape bru dapat kluar n xyah jaminan