Cucuk perancang depo

Hai ibu2 semua, sya nk tnya... Ada tk ibu2 yg merancang amek depo? Then bila dah amek depo, bila wktu brsama ibu2 akan double protection lg tak untk husband? Example mcm still pakai kondom walaupon dah cucuk depo, sbb risau husband trlajak ke dlm... 😅😅

5 Balas

Sy masa on depo dulu x buat double protection pun. Period pun masa sepanjang on depo tu 2x je dtg. Then sy stop depo, lepas 5 bulan baru period. Bulan depan tu x period. Bulan lagi 1 cek sy pregnant. Sebelum tu sy pernah on loette, period dtg mcm biasa tp x pernah pregnant. Lepas stop, baru pregnant anak first. So bergantung pd org sbb ubat perancang ni cuma hormon je. Bukan 100% halang pregnancy. Ada org memang betol2 berkesan. Ada org x