Cucuk perancang depo

Nk tnya ibu2 yg amik perancang depo, normal tak lepas cucuk period xberhenti. Sy nak amik pil tpi nurse kurang galakkan sbb menyusu badan, boleh tk suggest kan perancang yg okay

3 Balas

Saya ambil injection depo 2 bulan lepas and dah 2 bulan juga la period non stop. Tapi bukanlah heavy flow. Period nya sikit sikit. Macam spotting je. Ada hari period, ada hari tak period. On off. Doktor ada bagitahu kalau nak ubat stopkan period dia akan bagi tapi bukanlah immediately stop. Kalau puan tak nak pill atau depo, ada IUCD dan implanon.

2y ago

Saya solat, puan. Saya ada baca penerangan pasal masalah mcm ni, kiranya selepas hari ke-15 kalau masih period dah kira istihadah dan warna darah pun bukan mcm period biasa. Itu dari pembacaan dan pemahaman yg saya dapat dari website jabatan agama islam. Tapi sebelum solat memang cuci bersih², tukar panty liner baru solat. Panduannya begitulah. Wallahuallam.

sy pun menyusu..nurse bagi pill noriday tu

boleh cuba IUCD

2y ago

boleh. kena buat temujanji dengan doktor