Perancang depo

Cucuk depo ok ke tak ye ibu2? Sebab ramai yg saya dgr berat naik. Ada yg susu stop. Ada yg tak period. Ada tak yg ada pengalaman amek depo?

7 Balas

saya ambik depo. doctor ckp normal kalau ambik depo xdtg period. lagipon baby fully breastfeed. alhamdulillah susu badan sy masih maintain. baby dh nak masok 10bulan. berat sy mmg naik sebelom cucuk depo lg. sbb asal lepas baby susu or sy pump confirm lapar nau. rasa smpai gigil pdhl dh mkn previous tu😂. tp xde la naik teruk lepas cucuk depo. kalau sy mkn byk kwn office kata mcm bela saka😂😂

5mo ago

jangan risau awak. hormon setiap kita tak sama. boleh jadi masa awak ambik depo berat awak maintain.

sy ambik depo maintain je berat badan, atas org juga. susu alhamdulillah okay je, kalau yg x period tu normal. yg tak normal bile period nonstop. dan itulah yg trjadi kt sy. sempat setahun lebih je depo. sis blh je try dlu tgk ssuai ke tak. kalau pil pom ade kmungkinan berat badan naik juga , tapi period teratur.

5mo ago

Tq sis. Tapi kan kalau lepas 3 bulan kita amek depo tu pastu nak stop. Kk bagi tak ya? Maksudnya nak tukar perancang.

Saya ambik depo dekat 2 tahun dh …. Apa2 perancang semua naik berat badan kalau jnis melantak je … kita sendiri la yg kna pandai2 mkn supplement apa2 utk cut selera mkn tu …

Sy amik.. tapi berat xnaik.. yg buat stress sbb period xteratur. Ini 1st time sy amik depo.. rasa serabut dgn period sikit2 dan xhbs2 ni….

depends pd sesorg,,sy dh kai depo ckup 5 thn sy stop,,,yg pasti sy peroid x dtg dn yg paling dahsyat selera mkn kaw2🤣🤣

ok je..tp ikut badan sismm Sy Tk datang terus huhu.. ckup dua tahun iud.. iud period MCM biasa balik.. Tk libatkan hormon

depends pd orang