perancang depo

normal ke cucuk depo nafsu jadi takde..sbuln boleh kata skali dua je brsama. itu pon sbb husband minta. klau brsama pon kering. ksian kt husband

12 Balas

Ya normal ambik depo akan jadi kurang bernafsu dan kering sebab sy pun macamtu. Jd sy buat jadual hari apa je nak bersama supaya sy boleh readykan fizikal dan mental sy untuk bersama. Bila dah ready kita akan ada mood sikit. Sy pun ada bagitahu suami pasal masalah takde nafsu dan kering ni pd suami. Sy bagitahu bukan dia tak menarik tp sbb efek depo hahaha ambik hati sikit la. sy juga guna pelincir dan beli baju tido baru cantik2. Tu sy usaha sikit la untuk kebaikan bersama kan..

ikutkan normal je. cuma klau sis kesian dkt suami, mgkin sis boleh try tgk cerita2 romantik rate 18 dgn suami. klau kering amalkan pkai pelincir. beli dkt drugstore. sy dr sebelum preggy smpai tgh preggy 32 weeks ni boleh bersama suami kurang2 2 3 kali smggu sbb pelincir pun mmbntu. so sng xyah tggu basah baru nk bersama. klau hari tu penat, at least ade pelincir boleh settle cpt. boleh try byk posisi jugak

1y ago

sy xtahu la sy sorg ke atau ada org yg hadap benda yg sama. mcm posisi pon xsmua posisi sy boleh. kalau salah cara sakit. mcm xselesa. tp benda ni sbelum cucuk perancang ok je. sbb pelincir nafsu semulajadi kan. apa2 posisi ok. tp kalau guna pelincir beli tu,tak smua posisi boleh pergi..mcm nk kne consult dr balik je..

sebenarnya kalau kering lg kesian kt awk sbb awk akan rasa tak selesa, sakit pedih tu semua. normal je lepas bersalin & ambil perancang, nafsu menurun. lg2 kita kena uruskan baby kan. boleh beli pelincir kt farmasi. cari yg water-based. ataupun foreplay lama sikit, kena explore sama2 & bgtahu apa awk rasa kt suami supaya dia boleh bantu☺️

1y ago

mcm mana eh sis nk ckp.. nafsu tu mcm 100% takde. ada pakai pelincir.. tp feel bila brsama tu xsama mcm feel bila tiap2 bulan ovulasi time xpakai prancang . dulu lepas brsalin pakai kondom je. nafsu msih ada normal. ni dah cucuk depo haih. dia rasa mcm langsung xteringin xapa pon.. malam nk rest. dok ckp esok pagi2 kt suami. kesudah brapa pagi pon xjalan 😂

sy amik depo setahun hilang nafsu. sekali je amik, sbb dlm pantang ada je nafsu. hbs pantang amik depo trus rasa hilang nafsu. setahun jgk tk bersama sbb proses hormon nk elok balik tu mkn masa. lepas dh ok semua tu, 1y 3m baru ada nafsu snri. bukn reka cerita, sbb bdn snri yg rasa.. nasib dpt suami yg sgt memahami

1y ago

ohh. mcm sy menyusu bdn. anak pulak tidur buai. siang tido katil. malam kena berbuai. xnk ganggu suami tidur.sbb dia kerja. mcm ksian dia penat. tu bnyak sy yg handle anak. tp suami pon jenis mmbantu jugak . klau dia cuti,sy masak ke buat apa / nk rehat kejap,dia jaga anak..tp tula. mak2 ni dengar anak mrengek sikit ,dri nk rehat tu takde feel. sy xboleh rehat dlm keadaan anak sy mrengek . dia xnangis tp mrengek sikit2. dgn dia xnk kt husband sgt 😂😂 bila dok urus prangai anak yg bertukar2 bulan ni lagi lah takde feel nk brsama 😂😂

Normal kut , sya pon depo , sebulan sekali pon susah nk bersama, suami okey je tk mintk , sya bukan tk bernafsu tapi letih , mlm time ank tido tu la waktu berehat saya , jadi sya prefer rest dari bersama , klau husband mintak baru sya on

1y ago

Hahah kan , saya lebih prefer rest dri bersama , satu hari jaga anak penat badan , mlm pulak nk bngun menyusu lebih baik ibu mcam kita nk rest kn bdan , klau dh letih satu hari jaga anak, mlm nk bersama pon mlas dh rasa

smpai sy rse,sy ptut stop depo😂 n yes,sy memg betul2 stop...skrg rancang sndri je. cucuk depo sngt2 buat perut sy rse tk selesa.dan akhirnya,lps stop n kembali period mcm biasa bru la selesa prut.

macam sy sis . lepas cucuk depo tkde nafsu langsung ,kadang dalam 1 bulan tu tkde bersama langsung. kesian jugak kat suami . kering pun kering ,time bersama tu mmg sakit ,pedih sbb keringkan 🥲

1y ago

smalah...lpsni sy mmg x nk cucuk depo dh...rncg sndiri jlah..sdih nk main pon x de feel kdg rindu wktu ovulasi dlu hahaha

yup btl... nfsu nk bsama tuh xde...period pon kaco... nfsu mkn btmbh2... tp tetap sangkot wlaupn amik depo..

Betul. Saya yg pakai implanon pun takde rasa nak bersama. Sian dkt suami

normal..