Bila Anak Dibanding bandingkan..

Hai ibu2 semua.. Saya saja nak meluah, kadang rasa sedih juga bila ada orang yang asyik nak membanding bandingkan anaknya dengan anak saya.. Seolah2 saya ni seorang ibu yang teruk, padahal kitaorang dah buat yang terbaik pun. Cakap anak saya kecil sbab sy xtau bagi makan, layan sangat karenah anak yang x mau makan,padahal kita dah buat yg macam2 cara sudah.cakap anak saya ringan, sebab saya x bagi minum susu banyak. Nak buat macam mna kalau memang sedikit sahaja jumlah susu yang dia boleh terima.cakap anak sy bila besar nanti jadi kurus macam x cukup makan,kesian.kita orang bukan dera anak tak bagi makan.mungkin dia bagi nasihat, tapi boleh terkilan pula dengan cara dia bercakap tu.. Seolah olah sy ni teruk betul.. Sedih pula, kadang rasa macam nak nangis pun ada..

1 Balas

sis abaikan jer, biasalah manusia ni mna ada yg depa puas hti...mlut tu ringan complain sna sni...wlpn berat, sis pekakkan telinga..jnji anak normal sihat sudah...sy pun bru mengandung anak pertama, sblm ni jga sppu sy yg kecik tu...berat dia 9kg je smpy berganti thn...tp sihat alhamdulillah

4y ago

betul tu sis.. yang penting anak sihat..