Anak 10Bulan Susah Makan

Macam mana nak buat kalau anak 10 bulan susah sangat nak makan. Makan 1-2 suap terus tak nak. Kalau bagi makan sendiri pun dia baling-baling je makanan. Bagi buah pun tak nak makan. Asyik nak susu. Macam mana nak buat? Dah macam- macam resepi buat, ada mood dia makan, ada masa dia tak makan langsung. Nak dapat makan sehari sekali pun rasa macam stress sangat-sangat. Dahla berat tak normal, dalam line kuning. 😔 Anak minum susu badan, sekali minum 5oz. Sehari 5 kali minum.

2 Balas

hi mummy same laa kite 10m 10d .. start tumbuh gg da xnk makan langsung. buah pon pilih tp masuk akn acuan freeze..tu makan. susu badan air masak dan biskut kering munchy saja.. roti kekadang ikot mood.. start 9 bulan xnk mkn. so sy biarkan je pelbagai try tackle pon x jd. akan tibe die akan mkn.. kne sabar.. may be die nak berjalan kurang mkn

jgn stress awak, enjoy je okay. kalau stress, anak pun stress n fikir waktu makan ,waktu yg dipaksa. anak saya sama je mcm awak, saya teruskan je bagi makan. malas nak paksa, sbb tau one day dia sendiri akan nak makan ,mcm tgok kita makan ,dia nak join juga.