Selalu scan

Hai.. Ibu2.. Saya selalu scan baby dlm kandungan.. Perasaan sllu risau keadaan baby buat saya sllu scan.. Ada x ibu2 yg mcm saya.. Sllu scan & mcm mana ye nak buang peraaaan risau sbb kita kan x nampak baby dlm kandungan ok ke x..

11 Balas

Sama. Sy pun selalu risau keadaan baby. Tpi syukur baby sy awal rasa pergerakan dia. Start 13 weeks sy dah rasa. Asal sy risau sy akan pujuk2 baby supaya bergerak. Bila baby gerak baru rasa lega sikit. Skrng dah 20 weeks memang selalu bawa baby bercerita sambil usap2 perut.msa tu cpt baby bgi respond tendang2.

jgn pikir bukn2 insyaAllah x ad ap2 nnti boleh stress lak..mindset kne positive.sy x ad la slalu scan ,ad masa risau kn baby jgk tp cepat2 pkir yg baik2 je..semoga ibu dan Kandungan Sihat selalu❤

4y ago

Aamiin

sng baik mommy beli heartbeat detector cm link kt bwh..sng & mudah.. kdg baby girl xbyk gerak dlm perot..not sure la https://shopee.com.my/product/153256681/5357366725?smtt=0.47600704-1606951084.9

4y ago

O.. Baru saya tahu.. Kebetulan scan baru ni mmg baby girl

sye tiap bulan scan sis....nk tngok perkembngn bby mcm mne😊walaupun bby aktif je dlm perut nie...mesti nk tngok die tiap bulan😊#firstbby#21w3d

4y ago

kan sis , lega hati bile kite dpt tau perkmbngn bby tiap bulan...

pikir positif selalu tp klw tetiba rasa risau tu sembang2 la ngan baby tu..insyaAllah xde pape..sy slalu mcm tu masa preggy

bykkn brdoa dn positif...slagi xde pa2 pndarahn or sakit yg brpnjgn, xde msalah..sy 8w dn 23w ja scan...next 29w

samelah sis...sy last scan msa 8mgu je..skrg dah 17w, xde scan...kdg pujuk jgk hati...tp kdg terfikir jgk bkn2

sy pun. every 2weeks. sbb mmg kena berulang checkup dr hospital n kk. tu dpt free scan.

4y ago

Ya betul sis.. Sebulan 2 kli saya scan.. Kk n swasta..

sis beli la fetal doppler. yg bole dgr jantung baby tu.

tu biasa sis . tp doc kata tak elok utk bby slalu scan