Scan bayi dalam kandungan

Hi ibu2 nak tnya ada ka scan bby msa 36weeks berat bby 2.9kg ok tak...sllu Dr kk da x ckp normal or bby bsar??sbb sy tgk pnduan ikt usia kndgan usia kndgn sy skg spttnya dlm 2.6kg..tp bla scan tgk 2.9kg... #seriusnanya #ingintahu

14 Balas

kalau doc tengok xda masalah, no worries. sebab masa saya scan 40weeks, doc pakar cakap baby dalam 2.8kg sbb saya kurus sangat orangnya, boleh deliver normal sebab masa tu saya mmg dah pecah ketuban sehari awal dr 40w. bila saya delivered normal sharp 40w, baby 3.3kg. so scan tu akan lari cuma range x jauh sangat. selagi doc cakap no problem, mommy xperlu risau.

anggaran je mommy, saiz baby sebenar tak semestinya sama.. 2.6 dgn 2.9 tak jauh pun tu, ada ralat dia. if dapat beza luar range or saiz tu compare dgn scans sebelum2 sama @ berkurang sgt ke baru la doktor pun ambil tindakan

tak kesah sis berat berape janji cukup matang dah okay,janji sihat..tak semua nyer betul kadang kecik kadang besak..saya dulu last scan 2.9 gitu jah kelua kelua 3.7 nah

pengalaman sy kandungan 38week hospital scan 2.8kg.. tup tup dh keluar.. 3.915kg.. dekat 4kg.. Nasib Baik selamat bsalin normal.. tp ade sgkut bahu baby n lebam..

kdg masa scan sblm lahir xsma masa baby lahir , mcm saya 35 weeks scan baby 3.2kg doc kata tp lahir masa 38 weeks 2.8kg je...no worry ya

rse nye ok je tu.. klu baby besar, normally Dr suggest utk induce awal or czer.. klu Dr x kte ape2, mksdnye size baby ok..

tak accurate sangat pun. i last scan before beranak 2.7kg. sekali keluaq nohhh 2.35kg ja hahaha 🤣🤣🤣🤣

sy bersalin 36week bb 2.98kg..nsb baik kuar awl doc Kate..klau tepat due blh cecah 4kg.mommy kecik halus je

3mo ago

kan..seriau besar2😆

berat bby dkt scan ada tolerance 200g-300g. and fizikal ibu pun main peranan.

scan 36w4D 2.1g..Dr suspct IUGR kna bslin tepat 37w..kluar 2.5kg ..scan xsmstinya btl