Perut mengeras

Hai ibu2 .saya first time hamil. Saya tak tahu macam mana nak bezakn perut mengeras or contraction palsu or sakit nak bersalin. Saya baru 35weeks tapi akhir2 ni rasa perut mengeras baby gerak je and pinggang rasa sakit. Bawah perut pon rasa sakit ya amat. Kalau jalan mest kena pegang perut. Ada yg alami pekara sama macam saya ke? Risau pulak.

1 Balas

Kalau mmg sakit pinggang + perut setiap 5 minit tu dah dikira contraction. Kalau tak, mmg normal puan. Apa2 sila pantau ye.