Apa itu perut mengeras?

Saya nak tanya ibu2, perut mengeras itu rasa macam mana? Sama macam contraction ke? Perut mengeras tu sakit ke atau hanya rasa seperti cramp? Perut mengeras tanda nak bersalin ke? Bila tekan perut rasa keras ye? Atau rasa contraction. Maaf tanya..#ingintahu

2 Balas

mengeras dan diikuti rase sakit pinggang ,pinggul dan pangkal peha..bila sakit tu start dengan jarak 15 min..10 min..5 min.. dan rase mengerastu berlarutan dari 1 min ke 3 min walaupun awak berubah posisi dan sakit tu tetap dtg..itu contraction

https://fb.watch/fimJlkkN4I/ blh buka link ni sis. ada dr explain. harap membantu ☺️