berat tak naik

hai ibu2 nak tanya normal ke kandugan 4bulan 3 hari berat ibu tak naik hari tu timbang berat 43 skrg baru dalam 43.20 je risau pula bagi pendapat plss?

17 Balas

Tak pa klu berat ibu x byk naik sis, yg penting berat baby naik. Mcm sy hari tu, baby 7 bulan tapi berat bru 1.6kg.. doc takut baby kecil sgt. Doc suruh bykkan minum susu ibu mengandung.. syukur time lahir berat baby 2.6kg 😌 bykkan minum susu n mkn ya sis, mudah2an dipermudahkan..

Berat saya asyik naik..turun..naik 500gm..turun 500gm..kadang2 static..x naik atau turun..21 weeks dah skrg..tah la..nak kata x mkn..mkn..tp berat baby ok..dah 380gm tgk scan baru ni..

4y ago

Dah nampak sis..baby pun aktif bergerak dl perut..tp bulan puasa ni doktor kata kalau x larat,berat turun n baby x aktif..suruh berbuka puasa je..

sy pon mcm tu..ngndung sblm ni setiap kali cek naik sekg..nurse xde komen sgt.. untk kali sy ngndung berat payah nk naik..naik pon 500g je..xtau nk buat apa sbb mkn rsa ok je..

Sama lah. Saya pun 4 bulan. Masa bukak buku berat 45kg. Previous checkup 46.1kg. ni try timbang dekat rumah 45kg. Tggu next check up dekat kk pulak nanti misi cakap apa. 😂

Pregnant 8 bln, sepanjang hamil berat naik 2 kg jew. Risau effect kat bby. Makan mmg byk tp dlm kuantiti yg sikit dan kerap. Any suggestions utk naik berat bdn

Normal tu utk 1st dgn 2nd trimester..maknanya apa kita makan da diserap utk pertumbuhan baby..jgn risau ye..yg penting berat jgn turun..

turun jugk beberpa gram. tpy doc x de bising pon. normal je.. jgn turun @ naik mendadak dh la. #2nd tri

Normal je. Sy 5 bulan bru naik sekilo. 😅 turun cepat je. Nak naik lambat. Sekali dgn hb low.

sye baru 12week, berat 46kg, 2 kali cek 2 kali masih 46kg.. xtau apa yg boleh buat naikan berat bdn

4y ago

Jgn risau.. nanti akan naik jd susah nak kawal hahaha

saya plk dlm sebulan tu naik bape gram je .. sampai nurse ckp nak share lemak 😅