Berat Ibu Dan Baby?

Nak tanya normal kaa bila p scan berat berat baby naik 706gram dah masuk 6 bulan,tapi bila timbang berat Ibu tak naik..cuma berat baby ja naik sapa pernah jadi macam tu??

1 Balas

Jgn risau sis. Sy pn cmtu 😅 awal 3 bulan pregnancy berat turun mendadak dari 56 ke 52. Pastu setiap kali checkup naik sikit2 je. Skrg 34w berat 58kg.. Setiap kali checkup nurse/doc check ok je no problem. Sis kalau nurse/doc takde cakap apa2 yg bahaya/merisaukan, means its ok sis. Don't worry okay 😊 Nanti berat naik byk sgt bising plk nurse sis 😁

4y ago

Lebih kurang je tu gn sy haritu sis. Time 7 bulan doc scan berat baby 1.1kg. InsyaAllah semua sihat tu. Aaminn 😁 Moga Allah permudahkan urusan kita bersalin nanti ❤