Berat baby

Salam ibu2 . Anak sy hari ni 4bulan 2hari tapi tadi baru cucuk untuk 3bulan. Then timbang berat 5.4kg je, sy tanya misi dia ckp normal untuk baby 3bulan. Tapi anak saya skrg dh 4bulan 😅

12 Balas

selagi anak sihat,okey je,mmy...ank no 4 sy,besar dlm perut je dgn berat 3.87kg tp bile dia da lahir, berat dia susah nk naik..berat mak dia je yg naik hahaha... dia kuat minum susu,makan tp tue la,berat dia xnaik bnyk mcm bby lain or abgkakak dia yg mcm rotibun mase kecik...nurse ckp,selagi dia aktif,its okey,jaga makan n susu dia je...

anak saya masa 4bln berat 5.4kg jugak, mmg dikira normal.. melainkan baby berat lagi drpd 5.4kg sebelum ni dan berat turun.. kalau berat menaik dan masih dlm line putih, tak perlu risau..

Wassalam.. selagi misi kata normal xperlu risau sgt sis.. sbb kita tgk pd m-chart tu.. selagi dlm range, dont worry ok.. anak sy baru ni 2m+ berat dah 5.14kg

Awak tak confirm kan balik dengan nurse ke? Atau awak boleh tengok graph chart baby dalam buku. Kalau bmi dalam line kuning baru tak normal.

ank saya 3 bln, 4.5 jee...sbb dia lahir 2.1 jeee...prem..tp nurse ckp kbb...tp dia xnk formula, mmg nk susu bdn je....xleh nk buat ape la

1y ago

Buat masa skrg tkde plk dorg bebel. Masa awal2 dulu je berat tk naik

Hi, Puan! Nak tahu normal atau tidak, boleh rujuk pada carta graf baby dalam buku. Ada di situ.

1y ago

Apa-apa Puan rujuk sahaja dalam buku baby. Dalam tu semua dah ada maklumat baby Puan. Anak saya 10 bulan berat 7kg. Tapi saya tak risau pun sebab BMI normal. 😊Biasa la tu baby makin membesar perangainya berubah-ubah. Kita je yang kenal anak kita. Puan kena try and error pelbagai cara untuk tackle anak semula.

baby sye 3bln 5.5kg.. nurse ckp ok tp klu cntek lg ptutnye 5.8kg ke atas..

1y ago

Baru msuk 3bulan ke? Sbb anak dh masuk 4bulan masih 5.4

Masa umur baby 3 bulan, ada terskip jadual cucuk ke?

1y ago

Misi kk yg salah kira appt untuk 3bulan.

klau dh misi kata normal.. normal lahtu.. x pyh risau

1y ago

Yela cuma nak tahu kot yg ada senasib dgn sy. Nak tahu jgak komen dari ibu lain, tak salah pun😁

inform nurse yg umur ank 4bulan