Tips Mengajar Anak Prasekolah Semasa PKPB

Hai ibu bapa sekalian, boleh share tips bagaimana memupuk anak lelaki yang sedang prasekolah (5/6 tahun) untuk rajin membaca dan membuat kerja sekolah. Di musim PKPB ni dia lebih suka bantu saya di dapur dan mengemas rumah. Harap ibu bapa boleh kongsikan tips. Terima kasih!

3 Balas

mgkin sis boleh smbil2 kemas ajar dia mengeja? sy ajar ank buah mcm tu. smbil2 sidai bju, mnx dia eja, baju, seluar etc. tp bdak drjh 1 thun ni.

4y ago

Hurmmm. good idea. nanti boleh praktis. tq Puan! 🥰