tolong sya..

hai guys saya dah 23 minggu 4 hari dah mengadung.. saya mengadung anak luar nikah.. saya x de niat nk gugurkn anak ni sebb syg.. cume sye x pnh lgi prgi hospital buat ape2 pemeksaan.. cume ikut info ibu jaga kandungan je.. saya dudk kuantan.. tahu x hospital mne boleh tolong sya? buat check up sbb x lme dh nk bersalin.. ape perlu sye buat??

13 Balas

Sis Jangan takut . Mula2 buat solat taubat. Lapang kan dada kemudian pergi clinic. Swasta ke kk ke tapi kena pergi . Penting.. untuk sis dan baby.. Jangan risau setiap orang pasti ada silap dan setiap orang berpeluang untuk berubah. Saya yakin sis bole buat yang terbaik. Pergi je Jangan dengar apa orang cakap ök.

semoga urusan adik dpermudahkan. tahniah sebab x terpikir utk gugurkan anak tu. semoga awak kuat ye dek. bagitau kt family atau sape2 yg awak pcaya. kena ada support dr org lain. jgn tanggong sorang. gi klinik bdekatan, buat buku pink. akak xtau prosedur utk kes awak mcm mne. tapi harap Allah permudahkan

buat kt kk yg berdekatan.. cpt2 buat.. kena mara ke apa ke pekakkan telinga je.. moga dipermudahkan urusan awk.. penting nk buat check up.. nk tgok progress baby, kesihatan ibu lg.. doa kat Allah yer.. taubat jgn lupa..

First thing buat buku pink dulu.. pegi je kk yg terdekat.. ckp nk bukak buku pink..susah naty nk daftar kelahiran baby lau xde buku pink..kene angkat sumpah laa ape laa. .. family dh tahu ke??

jangan lengah untuk buat buku pink tau sis . buku pink penting sgt2.. banyakkan bersabar . sentiasa +ve thinking okey.. takde buku pink, susah awak nanti nak buat urusan mykid anak .

penting utk sis buka buku pink..ap yg tjadi pd sis skrg..sy jga prnh lalui n rsa pgalaman yg sma..sis blh pm sy..nie contact no sy..014 941 6122..semoga dpermudah kan urusan sis

klau dh bersalin x nak jaga bg mak sedara sy.. dia xde ank tp teringin nk ambil ank angkt.. smpaikan dia dh berusaha tp xdpat baby lg.. sy ddk mersing..

Berat mata memandang berat lagi bahu memikul. Allah takkan uji kita melebihi kemampuan umatnya. Be strong 🤲🏻 kena kuat utk baby

cari keluarga yg boleb bg sokongan moral...klu x de cuba cari rumah perlindungan yg betul menjamin masa depan awak dgn anak..

Awk pergi je klinik kesihatan tmpt awk tnggl,untuk buat buku ,dan periksa kesihatan awk n baby