Normal atau abnormal

hai dan salam semua kpd smua .. Saya mahu tanya ... hari tu ada spotting coklat kluar sikit2 , masa tu 5 week . doktor beri ubat penguat rahim. spotting tu kadang2 je ada kluar , itu pun sikit saja pada pmukaan panty sahaja . smpai skrang dh 7 week pun msih mcm tu . scan 7 week hr tu dh ada nmpak degupan jantung . doktor cakap gmbr scan nampak ada kempis tidak cantik mbulat , dia ckap susah mau katakan samada abortion atau tidak , jd dia bagi lagi appointmnt 2 week akan datang. jd skarang saya risau sbb ni anak ptama fan umur saya pun dah capai 37 , mmg mharap sangat baby tu kekal dsitu . ada sesiapa yg pernah alami perkara yg sama dgn saya kah ? adakah baby tu dpt mbesar melekat dgn selamat ? kpd yg lebih arif lagi , agak2 nya brp persen kah baby tu dpt btahan dan kmungkinannya bjaya ? normal ke tidak mcm tu ? ada juga kawan2 cadangkan injection dekat private lbih bkesan . tp doktor hr tu ckap inj tu sama dgn pil pnguat rahim yg saya makan sekarang . jd ....kawan2 beriya2 suggest tuk pegi inj , lagi bagus diaorg cakap . patutkah saya dptkan inj tu? #firstbaby #seriusnanya #firstbaby #bantusharing

Normal atau abnormal
1 Balas

50/50. Betul apa doktor cakap. Injection tu sama je dengan ubat makan. Kalau janin sihat InsyaAllah selamat. Kalau memang janin x sihat tetap akan gugur. Doa banyak2

4y ago

yaaa......mmg betul kata ktk ya ... kmk dh slamat d+c kmarin . dah kluar dr hospital hr ini . mungkin benar bb x sihat dsbabkan ada spotting tu. wlaubagaimana pun kita nakkan dia , kalau dia x sihat , dia tetap akan gugur juga . kalau dpaksa hidup , dia x sihat pun tiada maknanya juga drpd kita menangis bpanjangan . terima kasih atas care semua .