Kehamilan

Hai mommy smua ,, nak tanya ni ,, org tua cakap perut dh makin menurun ,, pergi usg doktor pun bagitau kepala baby dh di bawah ,, saya baru je 28 week 6 day hari ni ... Tapi doktor kata temunek ( uri baby ) tu d bawah masa scan 28 week 2 day hari tu ,, kalau uri tu tak naik jugak nanti masa scan 30 week nanti refer ko hospital besar trus !!.. kalau mcm tu kita kna buat apa ya ? risau jugak ... Skrg tgh sakit tu pun sakit tahi keras je ni ,, kluar² pun seketul dua yg kcik² ,, korg ada mcm saya tak ?? Ker ada yg dh bersalin awal ?? Paling awal bpa week??? #bantujawab #firstmom #ingintahu #SeriusTanya

4 Balas

sy nk cerita pengalaman prgnnt anak no 2. ms sy prgnnt tu perut sy mmg ke bwh je dr awal prgnnt smpai la nk beranak.. sy brnk 39 week. xde plak perut trun nk beranak awl. sy pun hairan gak perut sy menurun wktu tu 😅

Sy last time check dgn doc 28w pun doc ckp kpala dh kt bwh jgk. Tp uri di atas. Doc xckp pun la akn brnk awl ke ap. Nnty jmpa doc pula wktu 34w

try makan more buah buahan like jambu, buah dragon, apple and minum air masak banyak

sy 27week ,brsalin uri duk kt bawah

5d ago

owhh.. ye ke .. Alhamdulillah tahniah ... rezeki awak n baby...