Berat baby

Hai mummy nak tnya, hrtu scan msa 36weeks dkt kk doktor ckp kepala ke baby yg besar lbih kurang mcm tu lah, sbb time tu Doktor india jd xbrpa faham sngt apa yg dia ckp..Kalau siapa yg pnda tgk dkt graf tu mcm mna yer ? Sbb sy risau bila dia ckp mcm tu 🥹

2 Balas

dia mesti pangkah dkt line tgh2 antara 2 line tu. klau kluar dr line tu, means besar sgt or kecik sgt, not within average. if sis snap graf tu sy pndai je baca. sy masa 28w scan sebulan lps pun doc ckp kaki baby sy kecik sikit tp dia still dlm range antara 2 line tu so normal je for overall bila sy tnye doc. lg satu if sis mampu, sis boleh try scan dkt swasta dptkn 2nd opinion sbb swasta lg jelas ukuran n gmbr dia

1y ago

Terima kasih awak, risau sy dibuatnya..Ni grafnya

Saya pon sama masa 36weeks dr cakap kepala baby besar 2 weeks. Lepas tu refer pakar, scan2 balik kepala ukuran normal jee. So jangan risau sangat inshaAllah semua baik2.

1y ago

Itu lah risau sy dibuatnya..Asyik duk fkir jer bnda yg sama 🥹 Harap xde apa2 la..