First time scan 6minggu tapi ada cyst

Hai. Baru balik dari scan.. Alhamdulillah dokter sahkan dah 6minggu dan nmpak janin nye.. tapi masa scan dokter cakap ada cyst dalam 2cm dekat ovary kiri.. ada ke mana2 mummy dalam nie yg ada kes mcm saya. Kalau ada sila kongsi kan apa yg patut saya buat.. dokter cakap dalam 2minggu dtg untuk scan semula.. tolong doakan saya supaya cyst nie memgecut dgn sndri nyee 🥺

3 Balas

Dulu masa I awal2 pregnant pun ada cyst tapi as the pregnancy progressed, cyst tu makin hilang 😊

Before pregnant saya mmg ada cyst 3cm. Lepas pregnant dia mengecut sendiri. Skrg dah takde

Apa yg sy selalu baca, cyst tu akan makin mengecut bila baby besar