Jadual makan

Hai bakal bakal mummy. Nak tanya, saya sekarang tengah preg 14w. Memang dari awal tak ada alahan cuma pening pening je lah. Cuma sejak beberapa hari ni, saya rasa pelik dengan diri sendiri. Perut kerap sangat masuk angin. Tak pasti lah tu masuk angin ke apa tapi kadang rasa lapar padahal baruuu je makan nasi banyak. Kadang saya biarkan je rasa lapar tu sebab assume tu cuma perasaan tapi tiba tiba perut rasa masuk angin. Bila makan, mesti keluar balik. Tak tahan rasannya. Tak sure lah perut masuk angin sebab lapar atau memang simptom bloated sebab ni first pregnancy. Nak minta mummy semua share jadual mummy mummy makan tiap hari boleh ? And kuantiti sekali. Terima kasih ♥️

2 Balas

Maaf, macam saya, saya takde jadual makan masa pregnant. Bila lapar je saya makan dan takde specific kuantiti 🤭😅 Masa awal2 pregnancy pun saya kerap masuk angin dan tak selera makan. Saya ada tips, kalau masuk angin boleh try minum air halia madu. Saya amalkan ni masa pregnant. Alhamdulillah, kurang angin. Dan halia ni sebenarnya selamat dan berkhasiat untuk wanita hamil

jadual diet yg biasa saja..pastikan ikut diet yg disarankan.. selalunya breakfast tea break lunch hi tea dinner supper tapi menu tu jgn yg melampau 😂 ikut yg disarankan kkm..