Sedih

hai assalamualaikum . pagi ni dah booking untuk buku pink . ikotkan dah 2 bulan . scan cuma di rsat ( klinik kem )saja . scan pun dh nampak ketulan baby . cuma jantung aje slow . refer pada klinik kesihatan pula . bila discan , dr tak nampak apa pun dalam rahim saya . hati saya sedih tak terkata . muka suami pun sedih . doktor andai kan sy mungkin keguguran . tapi sy bru tak sampai 24 jam buat scan yg pertama . ada ke ibu ibu yg sama mcm saya ? ada tak suggest supaya sy boleh nampak dgan detail ?

5 Balas

try g klinik swasta yg ada buat detail scan/5d scan..sbb situ mesin scan lbh canggih n clear..kwn sy pernah g spital gov niat nk buka buku pink,tp doc kata dia pregnant kantung anggur,kiranya x jd..kena cuci..tp nsb dia g cek semula dekat swasta,doc bg seminggu lg utk dtg scan n jgn cuci dlu sbb dia x nmpk pn kata kantung anggur,dia nmpk 1 je.n btl,seminggu lps tu g scan semula 1 kantung je,bknnya kantung anggur..alhamdulillah Allah lindung n ank tu dh 2 thn pn thn ni..😁

Waalaikummussalam. Puan. Jangan bersedih dan berputus harap dgan satu klinik sahaja. Boleh Cuba klinik lain. Dan sebelum scan , Cuba minum air masak banyak sikit ya😉

Sy scan di swasta nampak si kecik tu dgn heartbeat. Bila dh nk buka buku di kk, doktor ckp kabur. Pelik. Siap repeat lg 3 minggu disuruhnya. Gundah gelana hatiku.

prgi scan di klinik swsta pula. mesin ultrasound di swsta mgkin lebih moden dan trbaru.

pegi scan di swasta lepastu tunjuk kat kk. kadang scan kk ni tak betul