2kali scan tak nampak baby😭

harini sya g klinik cek sebab ad kluar darah,ni kali kdua saya scan tpi tak nampak baby ..first sy scan awal bulan 11 nampak kantong saja tapi kecil,harini pula scan balik nampak kantong dan telur saja baby tak nmpk kalau ikut harini 9minggu 3hari da tapi still tak nmpk baby😭doktor cakap 50/50 sama ada jadi atau jatuh😭6tahun penantian bila dengar doktor cakap macam tu rasa sedih tak terkata macam jatuh saya kenak tikam😭

2kali scan tak nampak baby😭
8 Balas

Sis, i dah 10w kiraan kalendar tapi bila scan dpt 6w4d pastu takde hb. Doc pertama yg i pg kata suruh dtg balik lepas 2w. So i gi second opinion, doc pakar. Doc pakar buat ultrasound n vaginal scan, terus dia kata i miscarriage. Nonviable pregnancy, sbb ikutkan date semua, by right sudah ade hb dan sac saya besar, ratio ngan janin tak padan. Sac pun nampak collapse. Doc ade cakap kalau ade hb pun, bb takkan survive lepas, kemungkinan besar hb kan stop jugak. Memang nangis la. So sis i memang faham sgt perasaan u. Tabahkan hati, and cuba lagi. Sis i pray the best for u!! ❤️❤️

awk sama mcm sy dh scan 8w tp masa tu kantung n janin nmpk tp kcik sgt ukur bru 6w mcm tu.. lps tu esknya bleeding..g pac doc kata kantung ada tp janin xnmpk n mntk tggu lg 2w mcm tu g scan balik.. hari selasa dpn bru nk scan xtau la ada lg ke x bby..skrg sy pttnya dh 9w4d.. tkt sgt nk scan tkt bby xjadi sb awl scan pon dh xsama dgn tarikh period .lewat 2w saiz bby..

sabar ye sis, kes sama mcm sy . mula sy tak boleh terima apa kata doc, sy hamil 11w2d tapi bila scan 8w2d hanya nampak kantung kosong dgn yolk sac shj. sy 2 kali scan bawah dan result sama doc bagi masa dia turun sdiri jika dia tak turun sdiri sy kena buat DnC next week . harap byk2 bsabar ye sis inyaallah ada rezeki sis.

Sabar ya sis. Saya pun missed miscarriage semalam. Baby dah stop heartbeat sbb saya +ve covid. Semoga dipermudahkan urusan awak untuk mencuba lagi. Kita boleh mengandung tapi kena usaha sikit, memang sedih, ‘lost’ tapi lama2 kita kena terima ketentuanNya 🤲🏻 #ttc #pcosfighters

9mo ago

boleh, sy pun positive covid now kt hosp kajang . heartbeat bby mkin lemah n doc just pesan klau dh stop heartbeat kita kna cuci .

Situasi kita sama jugak…baru kali kedau scan nmpk kantung ja..doc sruh repeat scan lagi 2 mnggu..rasa lost tp tetap kena kuat kan..moga ada keajaiban tuk kita smua..sama2 kita doa ya..moga dprmudhkn urusan

Jangan sedih.. Kawal emosi doa.. Tawakal.. Makan folic asid.. Insya-Allah takda apa.. Kt situ dia tulis usia 6minggu kdg usia baby dgn kita kira tak sama..

9mo ago

insyaallah ade rzki lg nnt sis..

Allahuakbar. semoga terus kuat sis.

semoga dipermudahkan.