pregnant

Hai assalam smua.. pagi ni sy ke klink jmpa nurse.. slalu klo jmpa nurse, nurse mesti tny, dah check darah? Blm.. ko pi makmal, check darah.. lps tu, baru ko ke sini. Persoalan sy, sblm jmpa nurse, terus ke makmal ke? sbb tiap kali jmpa nurse, dorang mesti persoalkan, dah check darah? Tu je soalan sy.. mnta tolong pada yg berpengalamn ttg benda ni. Sbb sy kandungan yg prtama..

41 Balas

KK saya semua buat dgn nurse. Tunggu je dia panggil nama kena buat urin dulu tunggu result dlm 10-15minit mcmtu, pastu timbang berat, cek hb bp semua buat dgn nurse.

Xsmua kk sma kot..huhu ..cm sy...pas amek no gilirn..cek tekanan drh...timbng...pstu msuk bilik untuk check hb...pstu bru p makmal cek urine... N last jumpa dktr

Selalunya daftar dulu.. Cek berat.. Pergi makmal cek hb, dan air kencing.. Jumpa nurse.. Cek tekanan darah dan bby.. Baru jumpa dokter, scan.. 😄

Kalau saya stiap kali g kk pegi amek darah dulu pastu bawak sampel darah ke makmal. Pastu cek air kencing pulak. Pastu baru tunggu nombor gliran jumpa nurse.

Kalau kk tmpt sy 1.Masuk buku pink dlm bakul 2.Trus ke makmal,amik no. utk cek hb dan air kecing(kencing siap dr rmh) 3.Timbang berat siap2 4. Tnggu nurse pngl

5y ago

Kk tmpt sy mmg kena berdikari😅

Mcm ikut tmpat je. Lain kk lain flow procedure dia kot. Mcm tmpat saya tiap kali checkup kena kencing dgn ambil darah dulu. Baru jumpa nurse/doktor.

Sampai je terus letak buku dlm bakul selitkn angka giliran 1 kita pegang👉 cek air kencing 👉timbang berat👉cek hb 👉jumpa nurse 👉balik

Klu sy 1. ambil nom 2. check tekanan darah dan berat 3. ambil darah 4. Check air kencing 5.jumpa nurse 6.jumpa dr Setiap kali appoinment 😘😘

5y ago

Ye btol lah ni . Hehehe .. Kene ingat step ni😂

Mmg itu soalan yg penting utk ibu hamil.. Check darah merah n air kencing utk protein.. Rasanya klu klinik besar, boleh buat semua di sana..

Ikut tmpt rasanya..saya pulak..sampai kk..letak buku kt kaunter..nurse panggil..cek bp..berat..baru g kencing dgn ambik darah..