jumpa pakar

hai mommies2, sy 35 weeks, gdm diet control dan mnggu depan kena jmpa pakar.. lama ke jmpa pakar? sbb nurse skalikan tarikh appoinment bsp dgn jmpa pakar, bhgian jmpa pakar tmpt lain tp kena ambil nombor giliran dlu, bsp kt bhgian ibu anak.. jd kena ambil nombor gilirn utk jmpa pakar dlu then terus buat bsp, tp kdg tggu giliran bsp ambil masa jugk sbb kdg nurse2 buat kje sambil sembang.. sy jnis dtg awal ke klinik, tggu smpai kaunter bukak, kira slalu dpt first no giliran, risau no giliran dh kena pnggil jmpa pakar tp sy masih lg kt bhgian bsp, dh jmpa pakar takut lama sgt, nnt ganggu nk makan 2jam sblm next bsp wlupun boleh prepare makanan dlm beg.. mohon ada yg bole jwpkn soalan, pnjang pulak explaination

1 Balas

sy pernah ambil darah utk tiroid. masa tu ngam ambil bsp. kk tempat bsp dan ambil darah lain tempat. nurse sy bagitau inform di kaunter tempat sy nak ambil darah tu yg haritu sy kena bsp. awal pagi sy ambil bsp d kk tempat check up biasa,sebab takut tak sempat sampai sebelum pukul 8 pg. sementara menunggu dipanggil giliran ambil darah,sy pergi makmal buat bsp kedua. sis kena maklumkan awal dgn nurse @ Dr tempat sis pegi tu. tak boleh lewat ambil bsp,nanti bacaan tak valid. biasanya tak perlu beratur@tunggu giliran jika nak ambil bsp sbb kena ikut masa. lainlah kalau appt biasa ja,tunggu lama pun tak apa.

11mo ago

baik sis, terima kasih ❤️