perut tebal susah dengar jantung baby

hai mommy2.. smlm sy p kk nurse cek utk dgr jntung bby tp ssh nk jmpa sbb nurse ckp prut sy tebal n bby msih kcik sy bru nk msuk 24w.. tp sbb x jmpa nurse tekan kuat sgt utk cri.. skit sgtt smpai pejam mata,,tp sy than je nnti klo mngdukn ckap mnja plk..😅 soalan sy normal k skit mcm tu k klo dye cri.? bby smpai grak2.. mlm tu trus aktif bby.. cuak jgk.. sbb sy 1st bby so mmg xde pglaman

2 Balas

Normal la kali sbb sya pun rasa sakit mcm tu juga klau nurse tekan sikit perut utk cek jantung baby tu ..sya masa anak 1st senang seja nurse cri dri first trimester smpai la 3rd trimester ,tpi yg 2nd skrg 2nd trimester pun still payah sikit nak dgr jantung baby tpi bila scan okey seja smua pdahal berat bdn masa pregnant anak 1st dgn 2nd ni sma seja🤣..bule katakan sya pun perut tebal juga 🤭

sy haritu pun Dr tekan kuat utk adjust kedudukan baby ke buat apa ntah. hadap saja lah 😂 asalkan baby sihat