Tolak minum susu guna botol

Hi, saya new mom. Bayi dah 4 bulan lebih tapi still tak pandai minum susu botol. Sya rasa lebih kepada taknak susu botol.. bukan tak pandai.. sbb masa dia 2 bulan dulu dia boleh minum susu botol. Sya berperang dgn dia hari2 nak bagi boleh minum susu botol. Ada apa2 tips tak atau suggestion untuk sya latih dia minum susu botol. #firstbaby #ingintahu #bantusharing

3 Balas

try cari puting anti colic mcm botol pigeon. mcm anak saya, dia try guna botl avent yg puting mcm puting ibu, cara menyusu mulut tu puting mcm tk betul after saya tt pigeon alhamdulillah lagi better. cuba try tukar² puting if botol mcm jenis pigeon.

6mo ago

Okay baik puan, saya cuba tukar2 jenis puting. Saya pon tgh try and error sekarang ni..

Hi boleh saya tanya, kenapa dia tiba2 tak nak susu guna botol ye? Awak jarang offer botol ke? Sbb baby saya pun reject botol dia pun 4 bulan sekarang.

6mo ago

Ya saya jarang offer botol. Kat taska ja dia minum botol.. tapi kat taska pon kata dia susah nak minum susu botol dah sekarang.. skrang ni baru nak mula balik.. tapi berperang jgk ni..

Cuba guna botol pigeon wideneck. Anak saya pun dulu reject botol tp saya guna botol tu mmg anak minum

6mo ago

Okay baik terima kasih puan. Sya akan try and error jenis2 puting tngok mana dia sesuai.