Anak meragam tak mau tidur mlm.. dulu ok jer

Hai.. anak baru umo 2 bulan lebih.. seblom ni anak ok jer tidur mlm..senang jer nk kasi tidur...tp sejak semalam baby meragam susah nak tidur..mcm2 cara dh buat..buai, bedung, bunyi white noise semua xbkesan..cuba breastfeed pn dia tolak..asyik meragam jer..waktu siang ok pula.. waktu tidur mlm pn waktu yg sma tp tetap meragam.. tkt pula belanjutan smpai umo 3 bulan..sbb masa tu dh masuk keje ?.. need help from experience mommy..mommy yg penah kena mcm ni n mcmna cara nak handle.. saya first time mummy..

1 Balas

Cuba bukak surah2 sis mlm2. Makin baby besar makin clingy dgn ibu. Mcm anak saya jugak. Sampai nk tido pon kena peluk dulu.

5y ago

Btol sis..sy ngn hsbnd skrg ny psng ayt ruqiah klau ank nk tdo..kdg2 klau dye mgamok sy akn brzikir dkt dye..tros dye snyap..lps tu trtdo...