Baby tak excited nak makan

Hai.. ada tak dalam nie yang anak dia sama macam anak saya jenis tak beriya nak makan. Anak saya dah 6m 22 hari. Sampai sekarang kalau makan dua sudu je. Saya dah intro buah pun tak nak makan sgt. Bubur dah mix dgn carrot atau brokoli pun dia makan dua sudu je lepastu taknak bukak mulut. Momy buntu dah ? Saya faham normal baby makan 2 3 sudu tapi ini dah nak masuk 7 bulan masih sama. Masih normal lagi ke? Dan anak sangat kuat menyusu. Semalam try suap pakai syringe baru nampak makanan tu berusik dan banyak juga dia makan. Kalau pakai sudu tak mahu bukak mulut. Macam mana ya? Ada tak jalan penyelesaian?

2 Balas

Normal la tu mcm tu, pelan2 bgi baby tu mkn, baby tu pelan2 terima apa yg dia mkn, xperlu risau, xperlu paksa lama2 baby akan terima juga, klau nak bg mkn kena jarakkan dgn bgi susu, anak sy pun mkn tu dlu

4y ago

Xpa , pelan2 bg dia mkn, kalau dia kuat minum susu, bg 2x pun dah ok