Baby 6 bulan kurang makan 😭

Normal ke 6 bulan ni kurang makan.. dalam 5 sudu kecik je sekali makan... sudu tu mmg kecik muat2 mulut jer.. bubur pun tak penuh sudu saya suap.. 5-6 kali dia ok lagi lps tu dia luak balik lepas tu mengamuk nk susu dada 😪 bagi buah pun sama.. bubur saya ikut saranan dlm fb tu bagi siap siap ada protein dan sayur.. cuma tu la.. kurang makan.. lepas tu air masak dia reject terus.. saya suap pakai sudu pun dia taknak.. nangis sambil luak balik air masak..

1 Balas

5 sudu kecik tu dh ok utk 6 bulan...jgn expect dia blh mkn byk sekaligus...sblm2 ni sumber dia hanya dari minum cecair sahaja...perlu masa utk adapt. air masak pun sesuap dh cukup..

2mo ago

Tapi rasa macam tak sampai 2 sudu makan.. 5 suapan pun sudu baby yg kecik tu