Baby 7 bulan tak nak makan

Tak tahu lah nak buat cara macam mana lagi supaya baby saya umur 7 bulan nak makan. Bagi finger food dibuangnya kalau benda lain cepat je masuk mulut. Resepi pun dah dipelbagaikan still tak nak makan. Mulut, lidah sentiasa dicuci. Kalau dia betul2 lapar 2 3 sudu je dia makan. Menyusu pun 4, 5 oz je. Rindu masa dia 6 bulan dulu satu mangkuk makanan tu dia boleh habiskan. Btw anak saya dah ada gigi 2 batang kat bawah.

4 Balas

texture makanan mcm mana? try bagi nasi butir. bgi sikit dulu, lps tu pantau tgok baby ok ke ade sembelit ke mcm mne nnti.

12mo ago

Dah try. Dia luahkan balik

Anak ada dalam fasa merangkak atau tumbuh gigi ke?

12mo ago

Dalam fasa merangkak tu ye tapi tumbuh gigi tu tak pasti. Maybe ye sbb air liur asyik keluar jeee

dh try bg puree buah yg sejuk dkt bby?

12mo ago

Belum lagi. Nnti saya cuba ye

Tukar tekstur pula

12mo ago

Nasi butir takut tak sesuai lagi. Awak cuba yang mashed atau semi mashed.